Angyal Zoltán weboldala Zoltán Angyal facebookon Zoltán Angyal YouTube Motorrevü Magyar English

 

Név: Angyal Zoltán

Lakhely: Kunhegyes

Foglalkozás: Stunt Rider

Angyal Zoltán 1985. március 21-én született.                                                                                              

2002-ben döntött úgy, hogy elkezd ezzel a sportággal foglalkozni miután személyesen látta egy korábbi világbajnok bemutatóját Magyarországon. 

2003-ban hihetetlenül rövid idõ alatt (fél év) sikerült megtanulnia a különbözõ trükköket és élete elsõ bemutatóján az akkori világbajnoktól és más versenyzõktõl látott gyakorlatokon túl már saját új gyakorlatait bemutatta. 

2004 Zoltán tehetsége megkérdõjelezhetetlen volt és már ebben a szezonban is számos hazai és külföldi bemutatója volt annak ellenére, hogy ebben az idõszakban még nem állt rendelkezésére egy „nagy” motor, amivel már a versenyeken is rajthoz állhatott volna. 

2005-ben jött a várt áttörés, mikor megkapta akkori szponzorától elsõ, már versenyzésre is alkalmas motorját. Egy hónapon belül sikerült minden gyakorlatát átültetnie az új motorra. Ebben az évben már több mint 40 bemutatót tartott világszerte. 

2006-ban indult a verseny karrierje. Rögtön az elsõ szezonjában megnyerte a hazai bajnokság összes fordulóját, a német nemzetközi versenyt valamint folyamatosan a dobogón állva második helyen végzett összetettben az ebben az évben megrendezett három fordulós Európa Bajnokságon.  

A sikereknek köszönhetõen már a legrangosabb, legpatinásabb motorversenyekre, rendezvényekre is meghívást kapott, többek között az Isle of Man szigeten rendezett TT-re is.

2007-ben ismét összemérte erejét a világ legjobb versenyzõivel egy világbajnokság keretében, amit egyedülálló gyakorlatainak köszönhetõen sikerült is megnyernie. Errõl a versenyrõl még a Discovery Channel is beszámolt, így Zoltán frissen megszerzett világbajnoki címérõl a világ számos táján értesültek az emberek. Ettõl a versenytõl kezdve egyik felkérés érkezett a másik után, mely éves szinten 50-60 bemutatót jelentett.

2008-ban rangos nemzetközi verseny hiányában a bemutatók kaptak nagyobb hangsúlyt.

2009-ben egy újabb kihívás, egy újabb kontinens meghódítása volt a cél. Februárban Amerika legnagyobb múlttal rendelkezõ versenyén állt rajthoz, amelyet meg is nyert.

2010-ben a legnagyobb hangsúlyt az új, egyedi gyakorlatok kidolgozása és begyakorlása kapta, amelyekkel Zoltán már a 2011-es szezon versenyeire készült.

2011-ben Zoltán megérkezett pályafutása egy újabb állomásához. Sok minden megváltozott a tél folyamán... Átalakult a szállítójármű, megszépültek a motorok, elkészült Zoltán "régi-új" játékszere, egy MZ ETZ 150 mely az idei szezontól újra látható lesz a bemutatók során!!! Ami viszont a legfontosabb nem csak a külsõségekben lesz változás... Rengeteg edzést, gyakorlást követõen Zoltán ismét új gyakorlat/gyakorlatok bemutatására készül... Gyakorlatokra melyek egy új dimenziót nyitnak meg a Stunt Riding történetében. Hogy mik ezek a gyakorlatok??? Figyeld az eseménynaptárt és tekintsd meg a megújult show-t élõben...